Cytrynowe podudzia kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrynowe podudzia kurczaka

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 kilogram

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą. Następnie nacieramy ziołami prowansalskimi i przyprawą Knorr Kurczak w czosnku i ziołach. Skrapiamy sokiem z cytryny i wkładamy do rękawa do pieczenia. Zawiązujemy.

Krok 2

Mięso pieczmy w 180 stopniach Celsjusza ok. 50-60 minut. Przed koniec pieczenia, tak po 45 minutach można rozciąć rękaw- skórka będzie chrupiąca.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrynowe podudzia kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Męskie placki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej