Czerwone curry z mleczkiem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwone curry z mleczkiem kokosowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

1 sztuka

350 gramów

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

400

2 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwice pokrój w plastry.

Krok 2

W woku dobrze podsmaż pokrojoną plastry polędwice i dodaj pastę curry. Dobrze wymieszaj i podsmaż.

Krok 4

Następnie dodaj pokrojoną cienkie paseczki czerwoną i żółtą paprykę, podsmaż chwilę.

Krok 6

Na koniec dodaj liście limonki kafir, starty korzeń imbiru i oraz mięso. Gotuj przez kilka minut i podawaj posypane pokrojoną w słupki dymką.

Krok 3

Gdy mięso się usmaży wyjmij je z woka i odstaw na talerzyk

Krok 5

Wlej mleko kokosowe i dodaj bulionetkę Knorr. Całość zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwone curry z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwone curry z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwone curry z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwone curry z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwone curry z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwone curry z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwone curry z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwone curry z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej