
Składniki
2 sztuki
1 litr
1 łyżeczka
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka kurczaka dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Smażymy po 5 minut z każdej strony na oleju roślinnym.
Krok 2
Przekładamy udka do rondla, zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 30 minut.
Krok 3
Na końcu przyprawiamy solą, pieprzem i 2 kostkami przyprawy Czosnek Knorr.
Krok 4
Podajemy z pęczakiem lub inną kaszą i lekką surówką np. z kapusty pekińskiej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej