Delikatne steki z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne steki z grilla

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

3

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawy mieszamy z kilkoma łyżkami oleju. Polędwiczki myjemy, osuszamy, kroimy na plastry i lekko je rozbijamy. Zalewamy mięso marynatą i odstawiamy na przynajmniej 1 godzinę do lodówki. Następnie układamy na rozgrzanym ruszcie i grillujemy w zależności od upodobań. Podajemy z sałatką z sałaty, pomidora, ogórka, rzodkiewki, szczypiorku itp. lub do obiadu, do ziemniaków. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Masło orzechowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej