Deser amerykański z bitą śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser amerykański z bitą śmietaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

100 gramów

1 łyżeczka

2 szklanki

2 łyżki

0.25 szklanki

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka wymieszaj z whiskey i stopniowo dodawaj do nich cukier puder. Dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki.

Krok 2

Do mąki dodaj proszek do pieczenia, mleko oraz stopione masło.

Krok 3

Wyrób ciasto i formuj małe kuleczki, które kładź obok siebie w formie wyłożonej pergaminem.

Krok 4

Kuleczki polej masą z żółtek i cukru i włóż do średnio nagrzanego piekarnika. Piecz przez 30 minut.

Krok 5

Kulki rozdziel do pucharków, dodaj do nich wybrane owoce, np. truskawki, maliny, pomarańcze, brzoskwinie, ananasa.

Krok 6

Na owocach ułóż śmietanę i posyp ją kakao oraz posiekanymi orzechami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser amerykański z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser amerykański z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser amerykański z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser amerykański z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser amerykański z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser amerykański z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser amerykański z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser amerykański z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Spagetti z tyńczykiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej