Diabelska kiełbasa z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Diabelska kiełbasa z grilla

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie przyprawy oraz przeciśnięty czosnek łączymy z olejem i dokładnie mieszamy.

Krok 2

Kiełbasę nacinamy i wcieramy w nią przyprawy. Odstawiamy na noc do lodówki (co najmniej 10 godzin).

Krok 3

Na drugi dzień kiełbasę grillujemy do silnego zarumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Diabelska kiełbasa z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Diabelska kiełbasa z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Diabelska kiełbasa z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Diabelska kiełbasa z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Diabelska kiełbasa z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Diabelska kiełbasa z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Diabelska kiełbasa z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Diabelska kiełbasa z grilla  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej