
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
50 gramów
200 gramów
100 gramów
2 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż. Cebulę posiekaj, paprykę pokrój w kotkę, ser zetrzyj, kiełbasę pokrój w plastry.
Krok 2
Na lekko rozgrzanej patelni zeszklij cebule, dodaj kiełbasę i przesmaż ją.
Krok 3
Pokrój kiełbasę, dodaj do cebuli, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli.
Krok 4
Koncentrat pomidorowy rozrób z połową szklanki wody, przelej na patelnię i zagotuj.
Krok 5
Dodaj paprykę, surowe jajko i ugotowany ryż.
Krok 6
Dopraw Kostkami do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i smaż przez około 10 minut na małym ogniu.
Krok 7
Zdejmij potrawę z ognia i posyp ją startym serem. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej