
Składniki
5 łyżek
500 gramów
400 gramów
400 gramów
200 gramów
400 gramów
2 łyżki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso posyp przyprawą Knorr.
Krok 2
Następnie obsmaż brytfanny i piecz do miękkości, polewając powstałym przy pieczeniu sosem.
Krok 3
Opieczone mięso pokrój w plastry, ułóż na talerzu i przybierz świeżymi, pokrojonymi w plastry ogórkami, pomidorami i rzodkiewkami oraz sałatą.
Krok 4
Całość zalej sosem z kaparami lub podajemy go osobno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej