Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę sparz, zdejmij liście. Grzyby namocz w wodzie, a następnie ugotuj, odcedź i drobno pokrój.

Krok 2

Cebulę pokrój i zeszklij na rozgrzanym oleju. Kaszę ugotuj i osącz.

Krok 3

Mięso mielone wymieszaj z grzybami, cebulą, kaszą, dodaj jajko, dopraw solą i pieprzem. Gotową masę nałóż na liście i zawiń.

Krok 4

Gołąbki obsmaż na gorącym oleju z obu stron.

Krok 5

Ułóż w garnku, podlej wodą, dodaj Bulion grzybowy Knorr, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i pieprz. Duś około 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej