Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną
średnie
6 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
0.5 kilograma
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę sparz, zdejmij liście. Grzyby namocz w wodzie, a następnie ugotuj, odcedź i drobno pokrój.
Krok 2
Cebulę pokrój i zeszklij na rozgrzanym oleju. Kaszę ugotuj i osącz.
Krok 3
Mięso mielone wymieszaj z grzybami, cebulą, kaszą, dodaj jajko, dopraw solą i pieprzem. Gotową masę nałóż na liście i zawiń.
Krok 4
Gołąbki obsmaż na gorącym oleju z obu stron.
Krok 5
Ułóż w garnku, podlej wodą, dodaj Bulion grzybowy Knorr, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i pieprz. Duś około 50 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej