Duszone golonki w kapuście kiszonej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone golonki w kapuście kiszonej

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

400 gramów

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłukane i osuszone golonki oprósz przyprawą z opakowania Fix Soczysta Karkówka z pieca Knorr i papryką. Odstaw na godzinę do lodówki.

Krok 2

Wypłukaną kapustę kiszoną wymieszaj z obraną i stratą na grubej tarce marchewką oraz z cebulą pokrojoną w piórka.

Krok 3

Do rękawa do pieczenia włóż połowę kapusty, następnie golonki i druga połowę kapusty.

Krok 4

Rękaw włóż do naczynia żaroodpornego. Piec 90 minut w 200 stopniach. po tym czasie rozetnij rękaw i polej golonki piwem. Piecz 20 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone golonki w kapuście kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone golonki w kapuście kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone golonki w kapuście kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone golonki w kapuście kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone golonki w kapuście kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone golonki w kapuście kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone golonki w kapuście kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone golonki w kapuście kiszonej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej