Duszone prosię przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone prosię

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

2 sztuki

300 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść i pokrój w plastry. Włóż do garnka, dodaj liść laurowy, ziarna pieprzu, wyciśnięty sok z cytryny, startą skórkę z cytryny.

Krok 2

Dodaj esencję Knorr. Duś dodając co jakiś czas kilka łyżek wody do momentu, gdy stanie się miękkie.

Krok 3

Miękkie mięso obtocz delikatnie w mące i lekko zrumień i włóż z powrotem do garnka.

Krok 4

Wymieszaj żółtka ze śmietaną i dolej do mięsa. Całość duś do czasu, kiedy wywar zgęstnieje. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone prosię - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone prosię - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone prosię - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone prosię - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone prosię - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone prosię - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone prosię - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone prosię - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej