Dynia w sosie orzeszkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dynia w sosie orzeszkowym

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz ze skórki, oczyść z pestek, pokrój na nieduże kawałki. Cebulę obierz, posiekaj. Orzeszki wrzuć na suchą patelnię, podpraż lekko, odłóż na później.

Krok 2

Na patelni rozgrzej masło, zeszklij cebulę. Dorzuć dynię, obsmaż. Fix Knorr rozmieszaj w wodzie używając jej nieco mnie niż w przepisie na opakowaniu, wlej do warzyw, duś razem kilka minut aż dynia zmięknie, ale pozostanie jędrna a sos zgęstnieje.

Krok 3

Połowę listków kolendry posiekaj i dodaj do sosu. Danie podawaj z ugotowanym na sypko ryżem, posypując prażonymi orzeszkami i resztą kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dynia w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dynia w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dynia w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dynia w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dynia w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dynia w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dynia w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dynia w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej