
Składniki
30 sztuk
1 opakowanie
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
3 sztuki
80 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku rozgrzej oliwę. Na gorący tłuszcz wrzuć laskę cynamonu, posiekany czosnek, posiekaną papryczkę chilli, a następnie pokrojoną w kostkę szalotkę. Całość smaż, aż cebula zacznie brązowieć, dodaj wtedy pomidory z puszki.

Krok 2
Dodaj fix, całość dokładnie wymieszaj i gotuj około 4 minuty.

Krok 3
Na koniec dodaj surowe krewetki, gotuj jeszcze przez minutę. Gotową potrawę dopraw natką kolendry.


Dobra rada:
Krewetki możesz zastąpić dowolną rybą pokrojoną w grubą kostkę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej