Smażone krewetki w delikatnym curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone krewetki w delikatnym curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
894 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

364 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

737 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 sztuk

1 opakowanie

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

3 sztuki

80 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku rozgrzej oliwę. Na gorący tłuszcz wrzuć laskę cynamonu, posiekany czosnek, posiekaną papryczkę chilli, a następnie pokrojoną w kostkę szalotkę. Całość smaż, aż cebula zacznie brązowieć, dodaj wtedy pomidory z puszki.

Smażone krewetki w delikatnym curry - Krok 1

Krok 2

Dodaj fix, całość dokładnie wymieszaj i gotuj około 4 minuty.

Smażone krewetki w delikatnym curry - Krok 2

Krok 3

Na koniec dodaj surowe krewetki, gotuj jeszcze przez minutę. Gotową potrawę dopraw natką kolendry.

Smażone krewetki w delikatnym curry - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Krewetki możesz zastąpić dowolną rybą pokrojoną w grubą kostkę.

2

Opinie o przepisie

  • Edyta Dróżdż

    Edyta Dróżdż , 08.01.2018

    uwielbiam krewetki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Malgorzata  Wronka

    Malgorzata Wronka , 12.10.2016

    Wygląda apetycznie napewno wykorzystam przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone krewetki w delikatnym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone krewetki w delikatnym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone krewetki w delikatnym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone krewetki w delikatnym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone krewetki w delikatnym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone krewetki w delikatnym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone krewetki w delikatnym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone krewetki w delikatnym curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażone krewetki w delikatnym currySmażone krewetki w delikatnym curry

W garnku rozgrzej oliwę. Na gorący tłuszcz wrzuć laskę cynamonu, posiekany czosnek, posiekaną papryczkę chilli, a następnie pokrojoną w kostkę szalotkę. Całość smaż, aż cebula zacznie brązowieć, dodaj wtedy pomidory z puszki.