
Składniki
500 gramów
1 puszka
1 sztuka
1 opakowanie
100 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżki
1 szklanka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż gotuję według instrukcji opakowania. Dyni nie obieram, kroję w małą kostkę. Cebulę drobno kroję, paprykę na kawałki. Na oleju na rozgrzanej patelni przesmażam cebulę, dodaję paprykę, dynię i smażę chwilę. Podlewam niewielką ilością wody i duszę warzywa aż będą miękkie.
Krok 2
Pod koniec dodaję odsączoną fasolkę z puszki. Do miseczki wlewam 300 ml wody, śmietankę, wsypuję Knorr Fix Kurczak w sosie dyniowym i mieszam. Wlewam do warzyw i zagotowuję.
Krok 3
Jak gulasz zrobi się za gęsty, dolewam wody. Doprawiam sola, pieprzem, papryką wędzoną. Posypuję natką pietruszki. Podaję z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej