Ekspresowy kurczak z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ekspresowy kurczak z ziemniakami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś umyj i podziel na kilka mniejszych części. Ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki.

Krok 2

Na patelnię parową wlej 4 łyżki wody, dodaj pokruszoną kostkę bulionową i ułóż ziemniaki i filet z kurczaka.

Krok 3

Przykryj i smaż na małym ogniu przez 20 minut.

Krok 4

Podawaj z surówką z marchewki i jabłka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekspresowy kurczak z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekspresowy kurczak z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekspresowy kurczak z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekspresowy kurczak z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekspresowy kurczak z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekspresowy kurczak z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekspresowy kurczak z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekspresowy kurczak z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczarki faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej