Farfalle z pesto i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farfalle z pesto i boczkiem

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

60 gramów

30 mililitrów

200 gramów

300 gramów

1 sztuka

250 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gdy opowiadałem znajomemu o przepisie na FARFALLE Z PESTO I BOCZKIEM, lekko się zdziwił, że do makaronu dodaję jeszcze ziemniaki. Ale trzeba pamiętać, że to nie jest danie dla wiotkich panienek, tylko dla ludzi porządnie głodnych i zmęczonych. Taka bomba energetyczna.

Krok 2

Zmiksuj składniki pesto. Ziemniaki ugotuj w wodzie z kostką do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr. Odcedź i zahartuj w zimnej wodzie. Ugotuj makaron w wodzie z kostką bulionową. Odcedź. Na patelnię wlej oliwę, do zimnej wrzuć cebulę. Gdy się zeszkli, wrzuć bekon pokrojony w kwadraciki. Smaż, lekko potrząsając patelnią. Dodaj groszek, wlej śmietankę, gotuj 3-4 minuty. Ziemniaki wymieszaj z makaronem, polej sosem, wymieszaj, przypraw do smaku, dodaj pesto. Posyp serem i jeszcze raz wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle z pesto i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle z pesto i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle z pesto i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle z pesto i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle z pesto i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle z pesto i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle z pesto i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle z pesto i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tort Napoleon
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej