Lasagne z beszamelem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lasagne z beszamelem

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

30 dekagramów

15 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

10 dekagramów

1.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron obgotować ok 2-3 minuty w osolonym wrzątku.

Krok 2

Na patelni rozgrzać olej podsmażyć cebulkę i czosnek pokrojone w kostkę. Potem dodać pieczarki pokrojone w półplasterki ( lekko posolić by szybciej zmiękły), przesmażyć. Na koniec dodać mięso mielone, pieprz, oregano i puszkę pomidorów. Smażyć razem ok 12 minut, aby wszystko się połaczyło.

Krok 3

Margarynę rozpuścić, dodać mąę i wymieszać. Potem dodać mleko, pieprz i jedną kostkę rosołową. Zagotować.

Krok 4

Naczynie żaroodporne posmarować margaryną. Wyłożyć porcję makarony i sosu. Postępować tak do wyczerpania składników. Na wierzchu powinien być makarom. Posypać tartym serem i zalać beszamelem. Zapiekać ok 40 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lasagne z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej