Fasolka szparagowa z grilla – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka z grilla

Autor: barti978

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 kilogram

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy fasolkę.

Krok 2

Fasolkę nakłuwamy na wykałaczki i sypiemy bułkę tartą z czosnkiem Knorr.

Krok 3

Gdy fasolka nam się "ugrilluję" zdejmujemy i jemy. Najlepiej z kiełbasą lub kaszanką oraz grillowanymi pomidorami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej