Faszerowane bułeczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane bułeczki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

0.5 opakowania

150 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z bułek zetnij wierzchy, wydrąż miękisz, posmaruj w środku koncentratem pomidorowym.

Krok 2

Cebulę drobno pokrój i zeszklij na maśle, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, dopraw i duś 15 minut. Dodaj groszek.

Krok 3

Odcedzonym farszem napełnij bułki, posyp startym serem i zapiecz około 10 minut w temp. 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane bułeczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa serowa na żółtkach
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej