Szynka pieczona z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka pieczona z suszonymi pomidorami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

0.5 łyżeczki

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i wysusz. Do naczynia żaroodpornego z pokrywką nalej oliwę i wsyp oregano. Włóż mięso i obracaj je aż całe będzie obtoczone w ziołach.

Krok 2

Na dnie naczynia połóż pomidory suszone, na nich mięso. Dolej szklankę wrzątku wymieszaną z kostką rosołową.

Krok 3

Przykryj pokrywką i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na godzinę. Po upieczeniu wyjmij mięso z piekarnika i pozostaw przykryte jeszcze przez 15minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka pieczona z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka pieczona z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka pieczona z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka pieczona z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka pieczona z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka pieczona z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka pieczona z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka pieczona z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej