Filet z indyka duszony z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet z indyka duszony z warzywami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

136 osób wydrukowało

Pobierz pdf

137 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.25 sztuki

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso indyka pokrój na plastry grubości około 8 mm. Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój na plasterki. Paprykę pokrój w kostkę, a kapustę w paski.

Krok 2

Na patelnie parową wlej pół szklanki wody. Dodaj pół rozdrobnionego Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Na tym ułóż mięso i warzywa. Przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu przez około 25 minut.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z indyka duszony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z indyka duszony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z indyka duszony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z indyka duszony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z indyka duszony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z indyka duszony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z indyka duszony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet z indyka duszony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej