
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 sztuka
4 łyżeczki
1 łyżka
4 łyżeczki
1 szklanka
1 szczypta
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyć ziemniaki i nastawić by się gotowały w ,, mundurkach".
Krok 2
Ryby filetować tak by mieć 8 cienkich filetów .Skropić sokiem z cytryny i zostawić na trochę . Osuszyć. Utrzeć bulion warzywny z łyżka oleju i natrzeć nim rybę .
Krok 3
Pokroić natkę pietruszki i ułożyć na połowie filetów. Przykryć resztą filetów.
Krok 4
Do mąki dosypać Delikat i szczyptę pieprzu . Obtoczyć złożone filety w mące razowej , potem w jajku i ponownie w mące .
Krok 5
Odcedzić i obrać ziemniaki ( oczywiście jak już są miękkie ). Pokroić w plastry. Obsmażyć na gorącym oleju na rumiano . Zdjąć z patelni i przykryć by nie ostygły .
Krok 6
Na patelnie włożyć ryby i obsmażyć na rumiano z obu stron dodając w ostatnim momencie masło..
Krok 7
Podawać z plastrami podsmażonych ziemniaków .

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej