Gęsia szyjka nadziewana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęsia szyjka nadziewana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 sztuka

1 sztuka

30 gramów

null

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz bułkę w wodzie, a następnie przepuść przez maszynkę razem z gęsią wątróbką i słoniną.

Krok 2

Dodaj jajko, sól, pieprz, majeranek i dobrze wymieszaj.

Krok 3

Tak przygotowanym farszem nadziej szynkę gęsią, zaszyj nicią i upiecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 25 minut..

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęsia szyjka nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęsia szyjka nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęsia szyjka nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęsia szyjka nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęsia szyjka nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęsia szyjka nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęsia szyjka nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęsia szyjka nadziewana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej