
Składniki
null
null
null
1 sztuka
1 sztuka
30 gramów
null
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namocz bułkę w wodzie, a następnie przepuść przez maszynkę razem z gęsią wątróbką i słoniną.
Krok 2
Dodaj jajko, sól, pieprz, majeranek i dobrze wymieszaj.
Krok 3
Tak przygotowanym farszem nadziej szynkę gęsią, zaszyj nicią i upiecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 25 minut..
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej