Kurczak w krakersach i parmezanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w krakersach i parmezanie

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

1 szklanka

3 sztuki

150 gramów

2 szczypty

2 sztuki

2 szczypty

10 sztuk

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Wyjmujemy i studzimy.

Krok 2

Wszystkie suche składniki panierki łączymy ze sobą. Jajka roztrzepujemy w miseczce.

Krok 3

Każdy kawałek mięsa obtaczamy w jajku i obficie w panierce. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut (do zarumienienia).

Krok 4

Mięso proponuję podawać z ketchupem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej