
Składniki
700 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
100 mililitrów
1 sztuka
5 sztuk
1 łyżka
1 łyżka
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszaj z Fixem Knorr jajkiem , posiekanymi ziołami i posiekaną kapustą.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na patelni, dodaj pomidory, bulion gotuj 10 min.
Krok 3
Zmiksuj na sos pomidorowy, przetrzyj przez sito i dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Z mięsa formuj kotlety ok 160 g lekko spłaszczone. Podsmaż na patelni z obu stron na rumiano
Krok 5
Włóż do sosu i gotuj ok 20 min. na małym ogniu.
Krok 6
Gotowe gołąbki podawaj z sosem pomidorowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej