Gołąbki mięsne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki mięsne

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

3 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj i ostudź. Z kapusty wytnij głąb i sparz. Zdejmij liście i zetnij nerwy.

Krok 2

Drobno pokrój cebulę i zeszklij na oleju. Wymieszaj z mielonym mięsem i ryżem, przypraw majerankiem i pieprzem.

Krok 3

Na liściach ułóż farsz i zawiń gołąbki.

Krok 4

Dno małego garnka przykryj liśćmi kapusty, ciasno ułóż gołąbki. Wlej 1,5 l wody,

Krok 5

dodaj Rosół z kury Knorr, koncentrat pomidorowy i listek laurowy. Gotuj około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej