
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
2 łyżki
2 sztuki
4 łyżki
150 gramów
400 gramów
150 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę zblanszuj. Mięso, pasztet, boczek, cebulę i czosnek zmiel. Dopraw pieprzem, solą i majerankiem.
Krok 2
Przygotowany farsz nakładaj na listki kapusty, zawijaj.
Krok 3
Gołąbki smaż na patelni.
Krok 4
W garnku rozpuść 50 gramów margaryny, dodaj 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego.
Krok 5
Wlej 0,5 litra wody. Dopraw do smaku. Po zagotowaniu zagęść mąką. Gołąbki polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej