Gołąbki z sosem pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki z sosem pomidorowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

2 łyżki

2 sztuki

4 łyżki

150 gramów

400 gramów

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę zblanszuj. Mięso, pasztet, boczek, cebulę i czosnek zmiel. Dopraw pieprzem, solą i majerankiem.

Krok 2

Przygotowany farsz nakładaj na listki kapusty, zawijaj.

Krok 3

Gołąbki smaż na patelni.

Krok 4

W garnku rozpuść 50 gramów margaryny, dodaj 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego.

Krok 5

Wlej 0,5 litra wody. Dopraw do smaku. Po zagotowaniu zagęść mąką. Gołąbki polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej