Golonki wieprzowe z kapustą i grochem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonki wieprzowe z kapustą i grochem

Autor: BasiaGotuje

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

500 gramów

150 gramów

5 ziaren

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

20 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj golonkę wraz z liściem laurowym, zielem angielskim i jedną cebulą.

Krok 2

Osobno ugotuj kiszoną kapustę, oddzielnie groch. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na złoty kolor.

Krok 3

Kapustę wymieszaj z grochem i smażonym boczkiem. Przypraw solą, pieprzem, szczyptą cukru. Dodaj zmiażdżone ząbki czosnku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonki wieprzowe z kapustą i grochem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej