
Składniki
6 szklanek
1 sztuka
0.25 łyżeczki
1.25 szklanki
1.5 łyżeczki
0.25 łyżeczki
2 łyżki
0.25 łyżeczki
3 łyżki
0.25 łyżeczki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj proszek dopieczenia, sodę, mąkę, sól oraz resztę przypraw. Wsyp do tego brązowy cukier.
Krok 2
Osobno wymieszaj masło, jajko oraz maślankę i dodaj do suchej mieszanki. Jeszcze raz wszystko dobrze razem wymieszaj.
Krok 3
Rozgrzej olej w głębokim rondlu i smaż porcjami po kilka sztuk ciastka. Jedno ciastko to mniej więcej jedna czubata łyżka ciasta.
Krok 4
Odsącz pączki na papierowym ręczniku.
Krok 5
Wsyp do woreczka cukier, wkładaj tam pączki i potrząsaj, aby cukier je oblepił.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej