Czarny stek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czarny stek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
246 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

15 gramów

200 gramów

2 sztuki

0.5 pęczka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki umyj, osusz i obtocz w pieprzu cayenne i przyprawie Knorr.

Czarny stek - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć steki i usmaż je przez 5 minut z każdej strony.

Czarny stek - Krok 2

Krok 3

Z brokuła wytnij różyczki. Wrzuć je do posolonego wrzątku i gotuj przez 4 minuty.

Czarny stek - Krok 3

Krok 4

Wyjmij je, odsącz i usmaż na maśle razem ze zmiażdżonym czosnkiem. Steki podawaj z brokułami polanymi śmietaną i posypanymi posiekanym szczypiorkiem.

Czarny stek - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Grazyna  Wojdak

    Grazyna Wojdak , 19.07.2018

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czarny stek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czarny stek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czarny stek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czarny stek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czarny stek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czarny stek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czarny stek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czarny stek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Czarny stekCzarny stek

Czarny stek to naprawdę imponująca propozycja obiadu. Co ważne, nie wymaga większej wprawy w gotowaniu, jest bowiem banalny w przygotowaniu. To świetna opcja dla wszystkich osób żyjących w biegu, które nie mają czasu na ugotowanie skomplikowanych dań. Tajemnicą sukcesu czarnego steku jest dobór przypraw. Pieprz cayenne i Naturalna Przyprawa do mięs Knorr zapewnią mięsu bogaty aromat. Długość smażenia mięsa dostosuj do tego, czy lubisz, gdy jest lekko krwiste, czy wolisz całkowicie upieczone w środku. Jeśli podajesz czarny stek na obiad, dołóż do niego brokuły (kup świeże lub mrożone). Usmażone na maśle z dodatkiem czosnku i polane gęstą śmietaną stworzą niezapomniany dodatek. Danie serować możesz również z ziemniakami gotowanymi lub opiekanymi (te jednak są bardziej czasochłonne). Stek dobrze smakował będzie również na zimno, jako dodatek do kanapek. Pokojone w poprzek steki możesz też poukładać na sałacie i chrupkich warzywach, oraz polać dressingiem, tak jak robią w modnych restauracjach.