Roladki wołowe w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki wołowe w sosie

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

8 sztuk

4 łyżeczki

2 łyżki

1 sztuka

2 szklanki

5 łyżek

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płaty wołowe solimy i pieprzymy a następnie nakładamy na nie po 2 plastry boczku, odrobinę cebuli i długi pasek ogórka a następnie zwijamy i związujemy nitką.

Krok 2

Roladki obsmażamy z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną marchewkę i rozpuszczoną w litrze wody Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotujemy na małym ogniu około 1,5 godziny. W tym czasie bulion się zredukuje.

Krok 3

Po tym czasie wyjmujemy roladki, dodajemy przecier pomidorowy i miksujemy blenderem. Następnie dodajemy wymieszaną z mąką śmietanę i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i wkładamy do sosu mięso.

Krok 4

Podajemy z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki wołowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki wołowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki wołowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki wołowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki wołowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki wołowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki wołowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki wołowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej