Gotowany kurczak panierowany na czosnkowo
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
3 szklanki
1 szklanka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka z kurczaka umyć. Ułożyć w garnku . Zalać wodą. Dodać kostkę bulionową i gotować 45 minut przy uchylonej pokrywce. Wyjąć mięso ( wywar użyć na zupę ). Wyluzować kości i chrząstki. Usunąć skórę. Udka posypać szczyptą przyprawy do drobiu i pieprzem. Mięso ucisnąć lekko tak by sie uformowały 2 owalne kotleciki. Jajko dobrze roztrzepać . Bułkę tartą wymieszać z rozkruszoną mini kostką Pietruszka, oraz resztą przyprawy do drobiu. Panierować kurczaka w bułce - jajku- bułce- jajku i znów bułce nadając mu w trakcie panierowania kształtny owal. Na patelni rozgrzać olej .Wkruszyć na niego mini kostkę Czosnek. Wymieszać. Smażyć na aromatyzowanym czosnkiem oleju kotleciki z kurczaka. W ostatniej fazie smażenia dodać masło.
Krok 2
Podawać z ziemniakami z wody i surówką .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej