
Składniki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Prawie dowolnie możesz zmieniać smak Grillowanych szaszłyków z kurczaka dodając np. do marynaty chili zamiast tymianku. Albo zanurzając mięso w soku z limonki wymieszanym
Krok 2
z tequilą. Albo w oliwie truflowej. W białym winie. Eksperymentuj!
Krok 3
Piersi kurczaka zalej oliwą, wymieszaj z tymiankiem i przyprawą Delikat do mięs i innych potraw. Pozostaw naco najmniej kilkanaście minut, aby mięso się zamarynowało.
Krok 4
Składniki nadziewaj na patyczki do szaszłyków (uprzednio namoczone w gorącej wodzie)
Krok 5
w następującej kolejności: kawałek cytryny, pomidorek, kurczak, papryka, pomidorek,
Krok 6
kurczak i papryka. Rozsuń nieco kawałki kurczaka i pomidorki, a miejsce między nimi owiń anchois. Grillu z każdej strony po 2-3 minuty, aż mięso zrobi się rumiane.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej