Grillowane szaszłyki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane szaszłyki z kurczaka

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Prawie dowolnie możesz zmieniać smak Grillowanych szaszłyków z kurczaka dodając np. do marynaty chili zamiast tymianku. Albo zanurzając mięso w soku z limonki wymieszanym

Krok 2

z tequilą. Albo w oliwie truflowej. W białym winie. Eksperymentuj!

Krok 3

Piersi kurczaka zalej oliwą, wymieszaj z tymiankiem i przyprawą Delikat do mięs i innych potraw. Pozostaw naco najmniej kilkanaście minut, aby mięso się zamarynowało.

Krok 4

Składniki nadziewaj na patyczki do szaszłyków (uprzednio namoczone w gorącej wodzie)

Krok 5

w następującej kolejności: kawałek cytryny, pomidorek, kurczak, papryka, pomidorek,

Krok 6

kurczak i papryka. Rozsuń nieco kawałki kurczaka i pomidorki, a miejsce między nimi owiń anchois. Grillu z każdej strony po 2-3 minuty, aż mięso zrobi się rumiane.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
23 osoby oglądają przepis:
Barszcz biały
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej