Grillowany łosoś z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany łosoś z papryką

Autor: Koper

ratingratingratingratingrating

5

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

300 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia posypujemy przyprawą do ryb, odstawiamy na pół godziny i kroimy w kostkę. Obie papryki po umyciu i usunięciu gniazd nasiennych kroimy w kostkę.

Krok 2

Jeżeli będziemy używać grilla elektrycznego, to smarujemy go odrobiną oliwy i na rozgrzanym układamy rybę i paprykę. Smażymy parę minut z każdej strony, aż ryba nie będzie surowa, a papryka ładnie się zarumieni (paprykę trzeba grillować ciut dłużej niż rybę). Jeżeli danie będziemy przygotowywać na grillu tradycyjnym, to łososia nie musimy kroić w kostkę, tylko w całości kładziemy na folii aluminiowej wysmarowanej odrobiną oliwy i grillujemy przez ok. 10 minut. Paprykę też możemy grillować po wcześniejszym włożeniu do folii, lub bezpośrednio na ruszcie.

Krok 3

Upieczonego łososia skrapiamy przyprawą w płynie Delikat.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany łosoś z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany łosoś z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany łosoś z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany łosoś z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany łosoś z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany łosoś z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany łosoś z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany łosoś z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej