Grochówka kanadyjska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grochówka kanadyjska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

8 szklanek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

null

4 łyżki

1 łyżeczka

250 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch opłucz, zalej zimną wodą i zostaw na noc.

Krok 2

Następnego dnia odcedź go, przełóż do garnka, zalej 8 szklankami wody, dodaj posiekaną natkę i cebulę, drobno pokrojony seler, pokrojoną w kosteczkę marchew, boczek w jednym kawałku, liść laurowy, cząber oraz łyżeczkę soli.

Krok 3

Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj przez 2 godziny.

Krok 4

Zupa będzie gotowa kiedy groch zrobi się miękki. W trakcie gotowania wyjmij boczek, pokrój go na kostkę i ponownie wrzuć do zupy. Dodaj pieprz oraz sól i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grochówka kanadyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grochówka kanadyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grochówka kanadyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grochówka kanadyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grochówka kanadyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grochówka kanadyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grochówka kanadyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grochówka kanadyjska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Babka Wielkanocna
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej