
Składniki
2 łyżki
10 sztuk
10 sztuk
5 łyżek
2 sztuki
2 sztuki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczywo tostowe przekrój po przekątnej na trójkąty i zrumień z obu stron na odrobinie oliwy.
Krok 2
Paprykę pokrój w krążki i podsmaż na oliwie, a do każdego krążka wbij przepiórcze jajko.
Krok 3
Oprósz Mini kostką Pietruszka Knorr i podsmaż aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne.
Krok 4
Na pieczywie ułóż kawałek wędzonego łososia, połóż na niego jajko w papryczce. Grzanki posyp serem parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej