Parówki z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki z jabłkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

1 łyżka

2 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówki obierz z folii i wrzuć na 10 minut do gorącej wody.

Krok 2

W międzyczasie obierz jabłka, podziel je na ósemki i usuń pestki.

Krok 3

Jabłka ułóż w żaroodpornym naczyniu, nasmarowanym masłem. Oprósz je Delikatem Knorr.

Krok 4

Parówki pokrój wzdłuż i ułóż na jabłkach. Na wierzch połóż kawałki masła, posyp całość cukrem. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na około 20 minut. Podawaj z razowym pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej