
Składniki
2 łyżki
null
1 łyżka
2 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Parówki obierz z folii i wrzuć na 10 minut do gorącej wody.
Krok 2
W międzyczasie obierz jabłka, podziel je na ósemki i usuń pestki.
Krok 3
Jabłka ułóż w żaroodpornym naczyniu, nasmarowanym masłem. Oprósz je Delikatem Knorr.
Krok 4
Parówki pokrój wzdłuż i ułóż na jabłkach. Na wierzch połóż kawałki masła, posyp całość cukrem. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na około 20 minut. Podawaj z razowym pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej