Koktajlowe grzanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Koktajlowe grzanki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
46 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

125 mililitrów

1 sztuka

50 gramów

4 łyżki

0.5 pęczka

1 szczypta

1 pęczek

300 gramów

1 opakowanie

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix wymieszaj ze 125 ml wody i odstaw na kilka minut. Cebulę oraz chili posiekaj.

Krok 2

Mięso mielone wymieszaj z Fixem, dodaj pokrojoną kolendrę oraz cebulę i chili.

Krok 3

Z mięsnej masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i rozłóż je na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 15 minut.

Krok 4

Bagietkę pokrój pod skosem na kromki i zapiecz chwilę w piekarniku.

Krok 5

Pomidory pokrój w drobną kostkę, dodaj pokruszony ser oraz posiekany szczypior. Wymieszaj z jogurtem, sokiem z cytryny i dopraw do smaku.

Krok 6

Na każdą z chrupiących kromek nałóż po 1 łyżce sałatki oraz po jednym pulpeciku. Udekoruj cząstką cytryny i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajlowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajlowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajlowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajlowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajlowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajlowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajlowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajlowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej