
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
500 mililitrów
1 łyżka
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso przepłucz wodą, osusz i przesmaż na patelni.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni i dodaj do mięsa , wszystko zalej bulionem.
Krok 3
Dodaj Fix Knorr, ostrą paprykę i kminek. Gotuj 30 min.
Krok 4
Paprykę pokrój w kostkę i dodaj do gulaszu z koncentratem pomidorowym, gotuj do zmięknięcia mięsa.
Krok 5
Podawaj posypany posiekaną natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz węgierski z wieprzowiny
Gulasz wieprzowy po węgiersku doskonale smakuje w połączeniu z kaszą, na przykład gryczaną. Kasza gryczana niepalona jest bardziej kleista i soczysta niż inne, więc na pewno świetnie się sprawdzi. Najważniejszym składnikiem dania jest oczywiście mięso. Postaraj się wybrać w sklepie jak najlepszy kawałek. Jak go wybrać? Wieprzowina powinna być zwarta i jędrna oraz musi mieć jasnoróżowy, ale nie bardzo blady kolor. Warzywa, których potrzebujesz do gulaszu to papryka żółta i czerwona oraz cebula. Węgierska wersja gulaszu przyprawiona jest ostrą papryką – możesz użyć sproszkowanej lub posiekanej świeżej. Przepis przewiduje dosypanie kminku podczas gotowania mięsa. Jest jednak wiele osób, które za nim nie przepadają. Jeśli i Ty do nich należysz, możesz z niego zrezygnować. Danie na pewno na tym nie straci.