
Składniki
320 gramów
200 gramów
200 gramów
120 gramów
4 łyżeczki
1 opakowanie
208 gramów
600 gramów
4 łyżki
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Wołowinę umyj, osusz, pokrój w kostkę. Obsmaż na oleju rzepakowym. Przyprawę Knorr Naturalnie smaczne pikantny gulasz rozmieszaj z wodą (500 ml), dodaj do mięsa i duś na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości.

Krok 2
Marchew i pasternak umyj, obierz, pokrój w plasterki. Dodaj do mięsa i dalej duś. Pod koniec duszenia dodaj groszek.

Krok 3
Kaszę jaglaną opłucz, przelej wrzącą wodą. Ugotuj na wolnym ogniu pod przykryciem.

Krok 4
Ogórek i szczypiorek umyj i osusz. Ogórek obierz, pokrój w plasterki. Szczypiorek posiekaj, wymieszaj z jogurtem. Polej ogórek.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witaminy A, witaminy B1, witaminy B2, niacyny, witaminy B6, witaminy C, folianów, witaminy B12.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej