Gulasz z dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z dynią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

0.5 szklanki

10 dekagramów

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

1 kilogram

2 sztuki

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę, wymieszaj z musztardą, utłuczonym jałowcem i szczyptą mielonego pieprzu. Wstaw do lodówki na 8 godzin.

Krok 2

Cebulę pokrój w cząstki, dynię w kostkę a pieczarki w plastry.

Krok 3

Zamarynowaną wołowinę zrumień na oleju , dodaj cebulę, oprósz mąką, zasmaż.

Krok 4

Następnie podlej gorącą wodą i duś około 90 minut.

Krok 5

Po 30 minutach do mięsa dodaj pieczarki oraz dynię. Dopraw sola i pieprzem. Dodaj śmietanę i posiekaną natkę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej