
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
0.5 pęczka
3 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurę zalej trzema litrami wody i gotuj około godziny. Po ugotowaniu wyjmij.
Krok 2
Czosnek przeciśnij przez praskę, chili drobno posiekaj, pomidory pokrój w kostkę.
Krok 3
Pomidory, koncentrat, czosnek, chili i oregano wymieszaj, mięso rozdrobnij.
Krok 4
Jajka pokrój w plasterki.
Krok 5
Warzywa wrzuć do bulionu, gotuj 5 minut.
Krok 6
Dodaj pastę oraz mięso, przypraw solą i tabasco. Serwuj z jajkami i posyp natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej