
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
100 gramów
1 łyżka
850 mililitrów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciecierzycę namocz na noc. Cebulę i czosnek posiekaj. Marchewki pokrój w plastry.
Krok 2
W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej, dodaj cebulę, imbir i czosnek.
Krok 3
Smaż przez 2 minuty, po czym dodaj garam masala i smaż jeszcze przez minutę.
Krok 4
Dodaj plasterki marchewki, znowu chwile smaż. Wlej bulion Knorr.
Krok 5
Gotuj na małym ogniu przez 10 minut, a następnie dodaj fasolkę i ciecierzyce. Gotuj 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej