
Składniki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżeczka
1.5 szklanki
1 łyżeczka
100 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki wymieszaj w misce, dolej wodę i zgnieć ciasto.
Krok 2
Podziel na 6 części, uformuj z nich kulki i oprósz mąką, przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut.
Krok 3
Każdą kulkę rozwałkuj i odstaw znów na 10 minut.
Krok 4
Nagrzej piekarnik na 250 stopni. Chlebki wyłóż na blachę, oprósz mąką i piecz 10 minut.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej