
Składniki
1 sztuka
null
200 mililitrów
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana skrop olejem i piecz w całości w 160 stopniach przez ok 40 minut.
Krok 3
Cebulę oraz papryczkę posiekaj. Dodaj do bakłażana.
Krok 4
Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.
Krok 2
Po tym czasie wystudź bakłażana i przekrój wzdłuż na pół i za pomocą łyżki wydrąż cały miąższ. Miąższ wraz z pozostałym po pieczeniu olejem przełóż do miski.
Krok 5
Wlej powstały sos jogurtowy do bakłażana i całość dokładnie wymieszaj. Podawaj posypana prażonym sezamem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej