
Składniki
1 sztuka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
4 sztuki
2 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce wymieszaj drobno posiekaną cebulę, chilli i kolendrę.
Krok 2
Do drugiej miski wbij jajka i dobrze roztrzep.
Krok 3
Wymieszaj cebulę z jajkami. Dodaj sól.
Krok 4
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i powoli wlej ciasto łyżką wazową.
Krok 5
Smaż z obydwu stron, dociskając szpatułką. Zdejmij z patelni gdy będzie miał złocistobrązową barwę.
Krok 6
Postępuj podobnie z resztą ciasta.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej