Indyjski omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjski omlet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

4 sztuki

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj drobno posiekaną cebulę, chilli i kolendrę.

Krok 2

Do drugiej miski wbij jajka i dobrze roztrzep.

Krok 3

Wymieszaj cebulę z jajkami. Dodaj sól.

Krok 4

Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i powoli wlej ciasto łyżką wazową.

Krok 5

Smaż z obydwu stron, dociskając szpatułką. Zdejmij z patelni gdy będzie miał złocistobrązową barwę.

Krok 6

Postępuj podobnie z resztą ciasta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjski omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjski omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjski omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjski omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjski omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjski omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjski omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjski omlet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto Dzień Kobiet
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej