Aromatyczny kuskus z warzywami na ostro
średnie
513 osób zapisało

Składniki
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
100 gramów
100 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzany tłuszcz wrzuć skrojoną w małą kostkę cebulę oraz posiekany ząbek czosnku. Kiedy cebula się przyrumieni dodaj kiełbasę pokrojoną w kostkę.

Krok 2
Smaż dopóki nie zmiękną, a potem dodaj do kiełbasy i wymieszaj. Następnie dodaj pomidory oraz Bulion warzywny Knorr i duś przez chwilę mieszając.

Krok 3
Następnie wsyp przyprawy, wyciśnięty ząbek czosnku i duś chwilę, ewentualnie podlewając wodą. Serwuj z przygotowaną wcześniej kaszą kuskus.

Krok 4
Rozgrzej 2 łyżki oleju w garnku i wrzuć do niego mrożonki.

Krok 5
Przygotowanie kaszy kuskus. W dwóch takich samym naczyniach odmierz tę samą objętość kaszy i bulionu. Bulion zagotuj, zalej nim kaszę i zakryj. Po 2-3 minutach odkryj kaszę i dobrze wszystko wymieszaj.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Aromatyczny kuskus z warzywami na ostro
Delikatny kuskus z warzywami i kiełbasą, duszonymi z curry i ostrą papryką, to świetny pomysł na szybki domowy obiad.