
Składniki
3 sztuki
4 sztuki
1 łyżeczka
5 łyżeczek
10 łyżeczek
0.7 szklanki
7 sztuk
12 sztuk
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek, pieprz, tymianek i sól dokładnie utrzyj, wlej ocet z 2 łyżkami wody.
Krok 2
Indyka pokrój na porcję, natrzyj czosnkiem z przyprawami, włóż do garnka.
Krok 3
Dodaj śliwki bez pestek, pokrojoną cebulę, liście laurowe, oliwki, pokrojone ogórki, wlej łyżkę wody i odstaw w chłodne miejsce na kilka godzin.
Krok 4
Po tym czasie dolej wodę, aby sięgała do połowy mięsa, zagotuj, duś pod przykryciem około 2 godzin.
Krok 5
Wlej wino, dodaj cukier, duś przez godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej