
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
7 łyżek
null
600 gramów
null
null
2 łyżki
3 sztuki
20 sztuk
0.5 szklanki
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w dużą kostkę, oprósz solą, pieprzem, papryką i oregano. Wymieszaj i wstaw do lodówki na 0,5 godziny.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj, pomidorki przekrój na połowy, cukinię pokrój na półplasterki.
Krok 3
Mięso wyjmij z lodówki i oprósz mąką. Zrumień na połowie oleju i przełóż na talerz.
Krok 4
Wlej pozostały olej i przesmaż cebulę z czosnkiem. Dołóż mięso i cukinię, smaż, mieszając 5 minut.
Krok 5
Wlej bulion Knorr, dodaj pomidorki i osączone oliwki, oprósz solą i pieprzem. Duś pod przykryciem 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej