Jadło drwala z wołowiny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jadło drwala z wołowiny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

9 sztuk

4 sztuki

9 łyżek

250 mililitrów

500 gramów

1 łyżeczka

800 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, grzyby oczyść i po osuszeniu pokrój w plastry. Ziemniaki obierz i pokrój w talarki.

Krok 2

Wołowinę pokrój w kostkę i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 3

Na rozgrzanym tłuszczu zeszklij cebulę, dodaj grzyby i usmaż. Wołowinę przesmaż na półmiękko.

Krok 4

W naczyniu żaroodpornym warstwami układaj mięso, ziemniaki, cebulę z grzybami.

Krok 5

Całość zalej śmietaną rozmieszaną z koncentratem pomidorowym i duś w piekarniku przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jadło drwala z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jadło drwala z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jadło drwala z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jadło drwala z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jadło drwala z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jadło drwala z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jadło drwala z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jadło drwala z wołowiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej