
Składniki
9 sztuk
4 sztuki
9 łyżek
250 mililitrów
500 gramów
1 łyżeczka
800 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, grzyby oczyść i po osuszeniu pokrój w plastry. Ziemniaki obierz i pokrój w talarki.
Krok 2
Wołowinę pokrój w kostkę i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 3
Na rozgrzanym tłuszczu zeszklij cebulę, dodaj grzyby i usmaż. Wołowinę przesmaż na półmiękko.
Krok 4
W naczyniu żaroodpornym warstwami układaj mięso, ziemniaki, cebulę z grzybami.
Krok 5
Całość zalej śmietaną rozmieszaną z koncentratem pomidorowym i duś w piekarniku przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej